LYSANDE® natúrkozmetikumok

LYSANDE, A TUDATOS NŐK VÁLASZTÁSA A RAGYOGÓ BŐRÉRT

A LYSANDE® natúrkozmetikumok saját receptúráim alapján, kézzel készülnek, így ezzel a kíméletes gyártási módszerrel elérjük, hogy az alapanyagok finom textúrái ne sérüljenek. Minden alkalommal kis mennyiségeket állítunk elő, hogy mindig friss kozmetikumokkal tudjuk kiszolgálni Vásárlóinkat és Partnereinket.

  • Természetes alapanyagokból készülnek, melyek leginkább organikus termesztésből származó növényi anyagok, hidegen sajtolt növényi olajok.
  • Nem tartalmaznak szintetikus színezőanyagokat, a termékek színe a hatóanyagoknak megfelelő natúr szín.
  • Az optimális bőrtolerancia érdekében nem tartalmaznak káros vegyi- és szintetikus szereket, illatanyagot, parfümöt, a termékek illatát a növényi alapanyagok illata adja.
  • Nem tartalmaznak állati eredetű alapanyagokat, a termékeket állatokon nem teszteljük.
  • Nem tartalmaznak génmanipulált alapanyagokat.
  • A termékek eltarthatóságát a, természetes növényi összetevők és kivonatok, antioxidánsok, tisztított víz, valamint az újrahasznosítható és higiénikusan használható csomagolási mód biztosítja.
  • Környezetünk védelmében biológiailag lebomló térkitöltőt használunk a termékek csomagolásához.

A termékek vizsgálatát az ÉMI-TÜV SÜD Kft. KERMI Osztályának az MSZ EN ISO 17025:2018 szerint akkreditált laboratóriuma végzi, de saját belső kémiai és mikrobiológiai ellenőrző rendszerrel is rendelkezünk, mert a biztonság kiemelkedően fontos szempont számunkra.


A LYSANDE® NATÚRKOZMETIKUMOK HASZNÁLATA

A LYSANDE® natúrkozmetikumok a bőr szerkezeti felépítésében is megtalálható natúrkozmetikai alapanyagok kombinációját tartalmazzák. Amikor a termékek használatát elkezdjük, tisztában kell lennünk azzal, hogy - egyéntől függően - hosszabb időt is igénybe vehet a látható hatása, mivel szervezetünk összhangjának helyreállítása lassabban megy, mint a tudatos megelőzés, vagy a tüneti szintetikus szerek alkalmazása.

Rendszeres használatukkal a bőr állagának tartós javulását érhetjük el, hatóanyagai a bőr öngyógyító, önregeneráló folyamatait aktiválják.

Azonban a natúr alapanyagok ritkán bőrirritációt okozhatnak. Az ilyen esetekben egy allergia teszt hasznos lehet az allergiát okozó anyag elkerülése érdekében. Amennyiben ez nem áll fenn, hagyjon időt bőrének az új anyagokhoz való alkalmazkodáshoz.

A kívánt legjobb hatás elérése érdekében párhuzamosan használt kozmetikumai is vegyszermentesek legyen.

A LYSANDE® NATÚRKOZMETIKUMOK TARTÓSÍTÁSA

A natúrkozmetikumok eltarthatóság terén érzékenyek és korlátozottak a tartósítás lehetőségei. A hatóanyagok legtöbbje, mint például az antioxidánsok, vitaminok, olajok, rendkívül instabilak, érzékenyek a fényre, hőre és a levegő oxigénjére.

Egy megromlott termék veszélyt jelenthet a bőrünkre, mely már akkor is elváltozásokat mutathat – egyéni érzékenységtől függően -, amikor a termék megromlása szemmel még nem látható. Ezért olyan nagytisztaságú vizet, növényi eredetű összetevőket, antioxidánsokat választottunk tartósítási módszerként, melyek segítik a mikrobiológiai stabilitás megőrzését, nem károsak az egészségre és jótékony hatással vannak a bőrre.

A gyártás során fontos szempont a higiénia és ez mellett a termékeket pumpás üvegekbe csomagoljuk, ezzel is növelve az eltarthatóságukat, szennyeződés, illetve oxidálódás elleni védelmet biztosítanak.

Lehetőség szerint a már megkezdett kozmetikumot folyamatosan használjuk. Ha esetleg mégis előfordul, hogy nem tudjuk folyamatosan használni, akkor a pumpa részben lévő termék oxidálódhat. Ilyenkor ezt a terméket érdemes pár nyomással kipumpálni és eldobni. Ezután már friss krémet kapunk.

A termékekben használt természetes tartósítószerek

Phenethyl Alkohol, Glyceryl Caprylate - Növényi eredetű összetevő, hatékony mikrobaellenes tulajdonságokkal. Hidratáló hatású és segít a bőr természetes védőgátjának helyreállításában. Bőrkímélő, legkevésbé irritáló tartósítószer. Kellemes virágillata van. Ecocert által jóváhagyott.

Glukonolakton - Kukorica fermentációjával készül, mikrobaellenes, erősen hidratáló, gyulladáscsökkentő, kisimítja a ráncokat, antioxidáns hatással is rendelkezik.

Tocopherol, Beta Sitosterol, Squalene - Speciális, Ecocert minősítésű E-vitamin alapú keverék többrétegű bőrápoló hatással. Előállítása napraforgó olajból történik. A Beta Sitosterol növényi eredetű zsírsav. Bőrkondicionáló, emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt összetevő. Jó hidratáló és gyulladáscsökkentő hatással bír. A Squalene kifejezetten extra bőrápolást, kitűnő bőrérzetet biztosít. A kozmetikumok eltarthatóságát úgy segítik, hogy az olajfázis avasodásáért, oxidációjáért felelős szabad gyököket kötik meg a termékben.

A LYSANDE® NATÚRKOZMETIKUMOK TÁROLÁSA


A LYSANDE® natúrkozmetikumok nem tartalmaznak mesterséges állagjavítókat - és tartósítószereket, ezért a bontatlan vagy már felbontott készítményeket javasolt szobahőmérsékleten tárolni, megelőzve ezzel a baktériumok elszaporodását.

A készítményeket ne tegyük ki közvetlen napfénynek vagy túlzott hidegnek, mert megváltozik a készítmények kémiai szerkezete, a víz könnyebben elpárolog belőlük, a zsír és az olaj komponensek pedig különválnak a többi alkotórésztől, előidézve a termék megromlását.

A már felbontott készítményeket a felbontástól számított 3-4 hónapon belül javasolt felhasználni.

Bármilyen kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Email: info@lysande.hu

Telefon: +36 30 3000 090

Honlap: www.lysande.hu

 

Horváth Klára

alapító, termékfejlesztő