+36303000090 |info@lysande.hu                                  Die Wahl bewusster Frauen für strahlende Haut!

+36303000090 |info@lysande.hu                                  Die Wahl bewusster Frauen für strahlende Haut!

Blog

TESTÁPOLÁS-MIÉRT FONTOS?

Horváth Klára
Horváth Klára
07.01.2024 20:21
TESTÁPOLÁS-MIÉRT FONTOS?

A bőr a legnagyobb szervünk és az első védelmi vonal a baktériumok, a környezeti ártalmak és más irritáló anyagok ellen, ezért nagyon fontos, hogy megőrizzük az egészségét. Mivel egészségünk függ a bőrünk működésétől is, éppen ezért a testápolás fontossága megkérdőjelezhetetlen.

Az archoz hasonlóan a testünk is hajlamos a nedvesség elvesztésére, viszont a megfelelő testápoló termékek hidratálják és értékes hatóanyagokkal töltik fel a bőrt, miközben megelőzik annak kiszáradását. A hidratálás során a bőrnek nem csak nedvességtartalma nő meg, hanem védő funkciója is javul, valamint a hidratálás a természetes hámlást is segíti.

Ezen kívül a testápolók célzottan kezelhetnek egy-egy specifikus bőrproblémát is. Például bőrszárazság a bőr funkciójának sérülése miatt is kialakulhat. A megfelelő testápoló termékekkel azonban hatékonyan kezelhetjük ezt a problémát azáltal, hogy visszapótoljuk a bőr hiányzó lipidjeit, így erősítve a bőr védekező képességét.

HOGYAN HASZNÁLJUK A TESTÁPOLÓT?

A testápoló használatának legjobb módja, ha közvetlenül fürdés vagy zuhanyozás után nedves bőrre visszük fel, hogy így segítsük a bőr felszínén maradt víz bezárását a felületi sejtekbe.

Nagyon fontos a fürdés vagy zuhanyzás utáni rendszeres hidratáló testápolók használata ahhoz, hogy bőrünk egészséges maradjon, puhává és selymes tapintásúvá váljon.

 

MILYEN SZEMPONTOK ALAPJÁN VÁLASSZUNK MEGFELELŐ TESTÁPOLÓ TERMÉKET?

Az elsődleges elvárás egy testápolóval szemben, hogy könnyen kenhető, gyorsan beszívódjon és ne hagyjon ragacsos érzetet maga után, kellemes legyen az illata, és értékes hatóanyagokat tartalmazzon. Utóbbi különösen fontos, hiszen amit a bőrünkre felviszünk – főleg az egész testfelületre – annak nagy része a szervezetünkbe is bekerül.

A LYSANDE® HIALURON TESTÁPOLÓ, pótolja a hiányzó természetes hidratáló faktorokat, mint az urea, hialuronsav, nátrium PCA, amik segítenek a nedvességet a bőr felsőbb rétegeiben tartani. Természetes, a bőrben is jelenlévő összetevők lévén nem allergén hatóanyagok, melyet a nagyon száraz bőrrel rendelkezők bőre is képes jól tolerálni. Az organikus növényi olajok és vaj keveréke, mint a Babassu, Olíva és a Mangóvaj segítenek a lipidréteg helyreállításában és így csökkentik a nedvességvesztést. Fontosabb hatóanyagai közé tartozik még az aloe vera gél, niacinamid, panthenol és E-vitamin, melyek különösen antioxidáns hatásúak, védenek a szabad gyökökkel szemben, serkentik a lipidtermelést és ezáltal erősítik a természetes bőrvédőgátat is.

További előnye, hogy könnyed textúrájának köszönhetően tökéletesen beszívódik a bőrbe, használat után nem hagy ragadós érzetet. Hosszan tartósan biztosítja a bőr hidratáltságát. A kimagasló minőségű összetevők gazdag vitamin és esszenciális olaj tartalmának köszönhetően a hidratálás mellett táplálja és ápolja is a bőrt. 100%-os illóolajokkal enyhén illatosított, nem tartalmaz színezéket, illetve olyan tartósítószereket, melyre sokan allergiásak, így érzékeny bőrűek is használhatják, hiszen kizárólag bőrbarát, természetes alapanyagokból áll.