+36303000090 |info@lysande.hu                                  Die Wahl bewusster Frauen für strahlende Haut!

+36303000090 |info@lysande.hu                                  Die Wahl bewusster Frauen für strahlende Haut!

Blog

MIÉRT NEM ELEGENDŐ ARCKRÉMET HASZNÁLNI? MIÉRT FONTOS ELŐTTE A MEGFELELŐ TISZTÍTÁS?

Horváth Klára
Horváth Klára
14.11.2022 11:01
 MIÉRT NEM ELEGENDŐ ARCKRÉMET HASZNÁLNI?  MIÉRT FONTOS ELŐTTE A MEGFELELŐ TISZTÍTÁS?

A megfelelő arctisztítás a legfontosabb alap lépés, ha ragyogó bőrt szeretnél. A bejegyzésből megtudod a leghatékonyabb módszert. Mikor? Mivel? Hogyan? Miért? 


 

A szép arcbőr alapja az arctisztítás. Egyrészt azért, mert az arcápoló termékek akkor fejtik ki legjobban a hatásukat, ha tiszta arcra visszük fel őket, így a hatóanyagok optimálisan be tudnak szívódni a bőrbe. Másrészt a környezetből származó szennyeződések, a sminkszerek és a bőr természetes kiválasztó tevékenysége folytán a felszínére kerülő anyagokat is el kell távolítanunk az egészséges bőrműködés érdekében.

MILYEN GYAKRAN TISZTÍTSUK AZ ARCBŐRÜNKET?

Naponta kétszer, reggel és este is ajánlott az arcbőrünk alapos tisztítása. A reggeli tisztítás során eltávolítjuk az éjjel kiválasztódott méreganyagokat és a felesleges faggyút. Este pedig a napközben bőrünkre rakódott mikroszkópikus méretű szennyezőanyagokat és sminket.

MIVEL TISZTÍTSUK AZ ARCBŐRÜNKET?

Nem elegendő csak tiszta vízzel lemosni az arcunkat. Szükséges tenzideket tartalmazó arctisztítókat használni, ugyanis a szennyeződések a pórusokon keresztül a bőr felszínére ürülő faggyúba tapadnak, ami sima vízzel nem távolítható el.

Fontos az is, hogy milyen minőségű és összetételű arctisztítókat használunk. Kerüljük a szappant és a káros kemikáliáktól, durva zsíroldó hatású tenzidektől (például SLS=Sodium Lauryl/Laureth Sulfate) mentes lemosókat, mert nagyon intenzíven kiszárítják az arcbőrünket. Helyettük használjunk természetes hidratáló anyagokból és bio tenzidekből álló natúrkozmetikumot. A gyengéd arctisztítók pH-ja nem lúgos, így nem bántják a bőrünkön lévő természetes mikroorganizmus flórát.

MIVEL TÁVOLÍTSUK EL A SMINKET?

A smink eltávolítása is része az arctisztításnak, hiszen az alapozók és egyéb termékek könnyen eltömítik a pórusokat. Sminkeltávolítók esetében fontos, hogy mindenki a bőrtípusának megfelelőt válasszon: zsírosabb felület esetén a gél alapúak, szárazabb arcra pedig tejes, vagy olajat (Édesmandula, Sárgabarackmag, Jojoba, Argán, ha érzékeny a bőröd, akkor a Ligetszépe) tartalmazót érdemes használni.

Olajos sminkeltávolítás: Nedvesítsünk be egy vattakorongot, majd tegyünk rá pár csepp olajat és ezzel töröljük át a szemhéjat, a pillákat. Utána használjunk arctisztító gélt és tonikot.

MIVEL TISZTÍTHATJUK MÉG AZ ARCUNKAT?

Heti egy alkalommal érdemes használni arcradírt, segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, finom puha lesz a bőr, az arc újra lélegezni fog, javítja a komfortérzetet, segít az arcápoló termékek felszívódásában. Azonban nem szabad túlzásba esni vele (napi használat). Túlzásba vitt radírozás elvékonyítja az arcbőrt, bezsírosodhat tőle, és érzékennyé válhat. Arcradírozás előtt tisztítsuk le az arcot a szennyeződésektől, sminktől és csak utána használjuk az arcradírt. Érdemes az esti bőrápolási rutinba beleilleszteni.

A kívánt legjobb hatás elérése érdekében ügyeljünk arra, hogy párhuzamosan használt kozmetikumaink egy minőségi natúrkozmetikum termékcsaládból kerüljenek ki, mert így egymás hatását felerősítik!

 

A fentiek alapján láthatjuk tehát, hogy a rendszeres, alapos arctisztítás elengedhetetlen része a bőrápolásnak és nem elég hacsak hidratáló arckrémet használunk, mert ha a bőrünk nem tiszta és azonnal felvisszük rá a krémet és a sminket, remek módja annak, hogy problémát okozzunk bőrünknek, táptalajt teremtve a mikrobáknak és a bőrbetegségeknek.

Személyre szabott ingyenes telefonos konzultációnk során tartalmas tanácsokkal látunk el az otthoni bőrápolási rutinod kialakításához és a saját bőrödnek szükséges hatóanyagokkal rendelkező natúrkozmetikai termékek kiválasztásához. 

Részletekért kattints: BŐRÁPOLÁSI TANÁCSADÁS