+36303000090 |info@lysande.hu                                  Die Wahl bewusster Frauen für strahlende Haut!

+36303000090 |info@lysande.hu                                  Die Wahl bewusster Frauen für strahlende Haut!

Blog

MIÉRT HASZNÁLJUNK ARCTISZTÍTÁS UTÁN TONIKOT?

Horváth Klára
Horváth Klára
15.04.2023 18:11
MIÉRT HASZNÁLJUNK ARCTISZTÍTÁS UTÁN TONIKOT?

A hatékony arcápolás azzal kezdődik, hogy alaposan, de gyengéden letisztítjuk és tonizáljuk a bőrt, így előkészítjük az ápolásra. Cikkünkből megtudhatod, hogy miért fontos a rendszeres napi kétszeri tisztítás és tonizálás.


 

A hatékony arcápolás azzal kezdődik, hogy alaposan, de gyengéden letisztítjuk és tonizáljuk a bőrt, így előkészítjük az ápolásra.

Az arctisztítás eltávolítja a szennyeződéseket a sminket és a fölösleges faggyút, amelyek tisztítás nélkül irritálhatják a bőrt és negatív hatással lehetnek annak védőréteg funkcióira. A tisztítás a bőr regenerációját is elősegíti, ezért különösen fontos bőrhibákra és aknéra hajlamos bőr esetén.

A tonizálás segít eltávolítani az arctisztítók nyomait, felfrissíti a bőrt és helyreállítja a természetes pH-értékét, valamint támogatja a védőrétegként való működését. A tiszta és tonizált bőr képes jobban magába szívni a bőrápolószereket. Ez azt jelenti, hogy így hatékonyabbak lesznek és a lehető legtöbb előnyt biztosítják bőrünk számára.

 

MILYEN GYAKRAN TISZTÍTSUK ÉS TONIZÁLJUK AZ ARCBŐRÜNKET?

Rendszeresen, naponta kétszer, reggel és este is ajánlott az arcbőrünk alapos tisztítása és tonizálása.

  • A reggeli arctisztítás során eltávolítjuk a felesleges faggyút és az elhalt bőrsejtek.
  • Este pedig a nap során bőrünkre rakódott szennyeződéseket, valamint a sminket. Az éjszaka során ez támogatja a bőr megújulását és regenerálódását.

HOGYAN VÁLASSZUNK MEGFELELŐ ARCTISZTÍTÓ ÉS TONIZÁLÓ TERMÉKET?

Arctisztítás

Nem elegendő csak tiszta vízzel lemosni az arcunkat. Szükséges tenzideket (felületaktív anyag, mely oldja a vizet és a zsírt) tartalmazó arctisztítókat használni, ugyanis a szennyeződések a pórusokon keresztül a bőr felszínére ürülő faggyúba tapadnak, ami sima vízzel nem távolítható el.

Fontos, hogy az arctisztításhoz mindig természetes hidratáló anyagokból és bio tenzidekből álló bőrtípusnak és bőrállapotnak megfelelő natúrkozmetikumokat válasszunk. A gyengéd arctisztítók pH-ja nem lúgos, így nem szárítják ki a bőrt.  

Kerüljük a szappanok vagy agresszív tisztító hatóanyagok (pl: SLS=Sodium Lauryl/Laureth Sulfate) rendszeres használatát, mert a bőr pH értékét semlegesre vagy lúgos pH-ra változtatják, ezzel csökkentve annak ellenállóképességét a baktériumokkal szemben, valamint eltávolítják a bőrvédő lipideket (a zsírokat, amelyek a sejteket összetartják az epidermiszben) ezáltal a bőr védelmi funkciója legyengül érzékenyebbé válik, és hajlamosabb lesz a kiszáradásra vagy irritációra.

 

Tonizálás

Tonizálás során minden bőrtípusra alkoholmentes tonikot használjunk. Alkohol tartalmú tonikoknak bár hűsítő hatásuk van, megfoszthatják a bőrt természetes lipidjeitől. A bőr emiatt elkezdi túltermelni a lipideket, annak érdekében, hogy a hiányzókat pótolja.

Az alkohol erősítheti a szárazságot a száraz bőrnél, zsíros vagy kombinált bőrtípusúaknál pedig azonnal a használat után valóban zsírtalanítják és fertőtlenítik a bőrt, azonban hosszabb távon irritációt okozhatnak. Az irritáció a pórusok olajtermelését is növeli, így az eredmény sokszor zsíros, csillogó bőrfelszín (legalább a T-vonalon), és mégtöbb irritáció. Érdemes ezért olyat használni, ami csökkenti a gyulladást és például sejtkommunikáló összetevőket (pl. niacinamid) is tartalmaz. Ezek segítenek kiegyensúlyozni a bőrünket, "normalizálják" a tág pórusokat, és arra tanítják őket, hogy a felesleges olajjal hatékonyabban bánjanak.

Tökéletes választás lehet a LYSANDE® HIALURON TONIK, melynek egyedülállósága abban rejlik, hogy esszenciális kulcshatóanyagokat használtunk, amelyek valóban minden bőrtípusra, bármely korosztály számára ajánlott. Multiaktív hatóanyagainak és formulájának köszönhetően minden arcápolási rutinba beilleszthető, így gyakorlatilag bármelyik arcápolóval kiegészítve használható.

Komplex hatóanyag-tartalmának köszönhetően egységesíti, frissíti, megújítja az arcbőrt és a mély rétegekig hidratál. A tonik mindemellett kíméletesen hámlaszt és csökkenti az aknék és a mitesszerek kialakulását. Tökéletes alapot nyújt a további eredményes hatóanyag-bevitelhez az arcápolási rutin során és emellett aktív összetevőkkel látja el az arcbőrt.

Központi hatóanyagainak - HMW hialuronsav, zöld tea kivonat, aloe vera, nátrium PCA, niacinamid, gluconolakton - köszönhetően a tonik elősegíti a bőr eltérő rétegeinek nedvességmegkötését, miközben a benne lévő panthenol önmagában és más hatóanyag-készítmények további összetevőivel kölcsönhatásba lépve fokkozza a sejtosztódást, elősegíti a bőr megújulását.

Használjuk rendszeresen reggel és este az előzetesen megtisztított arcbőrön. A tonikot vattakoronggal vigyük fel a bőrre, az arcot gyengéden áttörölve, majd folytassuk az arcápolási rutinunk.

 

Személyre szabott ingyenes telefonos konzultációnk során tartalmas tanácsokkal látunk el az otthoni bőrápolási rutinod kialakításához és a saját bőrödnek szükséges hatóanyagokkal rendelkező natúrkozmetikai termékek kiválasztásához. 

Részletekért kattints: BŐRÁPOLÁSI TANÁCSADÁS

Ez az írásunk is érdekes lehet:

Miért nem elegendő arckrémet használni? Miért fontos előtte a megfelelő tisztítás?

A bőr pH értéke

A száraz bőr- A száraz bőr okai, tünetei, ápolása

Bőrtípusok jellemzése