+36303000090 |info@lysande.hu                                  Die Wahl bewusster Frauen für strahlende Haut!

+36303000090 |info@lysande.hu                                  Die Wahl bewusster Frauen für strahlende Haut!

Blog

DÉL-AMERIKA KINCSE A MURUMURU VAJ

Horváth Klára
Horváth Klára
09.04.2022 11:19
DÉL-AMERIKA KINCSE A MURUMURU VAJ

Az Astrocaryum murumuru a dél-amerikai esőerdők növényzetében őshonos pálma, amely ehető gyümölcsöket terem. A növény magjából kivont murumuru vaj kitűnő hidratálószerként használható.


 

HONNAN SZÁRMAZIK A MURUMURU VAJ?

A murumuru pálma Brazíliában és az Amazonas vidékén terem, a régió egyik meghatározó fája. Vastag törzse és tollaslabda-alakú, bokros koronája van. Általában a nedves talajt kedveli, a folyók mentén, mocsarak mellett él. Tápláló, ehető narancsszínű gyümölcse fontos táplálékforrást jelent a helyi lakosság számára; a fa törzséből, terméséből és magvaiból készült anyagok jelentős szerepet játszanak a régió gazdaságában. A fa törzséből függőágyakat, a gyümölcs magjából pedig hidegen sajtolással nyerik ki a nagyon értékes murumuru vajat.

A módszer előnye, hogy a folyamathoz nem szükséges semmiféle mesterséges adalékanyag, valamint a hidegen sajtolás során az értékes hatóanyagok sem sérülnek. A finomítatlan murumuru vaj pedig tele van értékes tápanyagokkal.  A magokból kivont vajat hagyományosan a haj lágyítására és védelmére használják.

 

A MURUMURU VAJ SZEREPE A BŐR- ÉS HAJÁPOLÁSBAN

A törtfehér színű, enyhe jellegzetes illatú murumuru vaj az egyik legegyedibb vaj a bőrápolásban. Szobahőmérsékleten szilárd, de a bőrrel érintkezve azonnal megolvad. Számos hasznos tápanyagot tartalmaz, többek között A- és C-vitamint, különféle esszenciális zsírsavakat, mint az Omega-3 és -6, laurinsav, mirisztinsav, linolsav, és ez mellett még antioxidáns hatással is rendelkezik. Ezért ez az egyedülálló összetétele teszi ezt a vajat nélkülözhetetlenné a bőr- és hajápolásban.

Tiszta, természetes anyag lévén még az érzékeny bőrűek is használhatják, de ugyanúgy a normál bőrt is megnyugtatja, hidratálja, ápolja. A benne található esszenciális zsírsavak táplálják a száraz bőrt, ami által sokkal puhábbá és selymessebbé válik.

A- és C-vitamin tartalmának köszönhetően képes csökkenteni a ráncokat, ezért anti-aging natúrkozmetikumokban is igen értékes összetevő.

A száraz, viszkető bőrt napi szinten ápolhatjuk murumuru vajjal, mert a hasonló vajakhoz és olajokhoz képest különlegesen gyorsan szívódik fel, így azonnali hidratálást nyújt.

Hajápoló termékekben fényt és csillogást kölcsönöz a hajnak.

 

Láthatjuk tehát, hogy a murumuru vaj egy valódi kincs a bőrünk számára, ezért ajánljuk a LYSANDE® Hialuron arckrém száraz bőrre termékünket, mert a benne rejlő értékes tápanyagokkal támogathatjuk meg bőrünk fiatalságát.

 


Ez az írásunk is érdekes lehet:

Egy trópusi, egzotikus vaj - A kokum vaj