+36303000090 |info@lysande.hu                                            A tudatos nők választása a ragyogó bőrért!

+36303000090 |info@lysande.hu                                            A tudatos nők választása a ragyogó bőrért!

Blog

A SEJTKOMMUNIKÁLÓ PEPTIDEK EREJE

Horváth Klára
Horváth Klára
2022.09.20 09:20
A SEJTKOMMUNIKÁLÓ PEPTIDEK EREJE

A kor előrehaladtával a bőr anyagcseréje is lelassul, így kevésbé hatékonyan újul meg, és lassabban állítja elő a kollagént és az elasztint, ami a bőr rugalmasságáért és feszességéért felel. Azonban a sejtkommunikáló peptideket tartalmazó termékek használatával ez a folyamat lassítható, a természetes szépség pedig megőrizhető.


 

MIK AZOK A PEPTIDEK?

A peptidek aminosavakból épülnek fel, az aminosavak a fehérjék építőkövei. Minden élő szervezetben megtalálható molekulák és kiemelkedően fontos szerepet játszanak a szervezet működésében.

A peptidek igen változatos formában léteznek. Kozmetikai szemponból leghatékonyabbak a sejtkommunikáló peptidek, melyek fiatalító, ránctalanító hatással rendelkeznek és segítségünkre lehetnek abban, hogy természetes szépségünket minél tovább megőrizhessük.

A sejtkommunikáló peptidek csodája pedig abban rejlik, hogy hatásosan javítják a bőr kollagén szintjét, kis molekulaszerkezetük miatt könnyebben a bőrbe juttathatók, mint a nagyobb aminosav láncok.

A LYSANDE® arcápoló termékek kifejezetten a bőr kollagén vesztésének látható jeleinek a korrigálására lettek kifejlesztve. Sejtkommunikáló peptidje a Palmitoyl tripeptide-5, amely három aminosavból áll és palmitinsavhoz kapcsolódik. A palmitinsav révén javul a peptid olajban való oldhatósága, és ezáltal könnyebben beszívódik a bőrbe. Kettős hatással rendelkezik: egyrészt javítja a kollagén szintézist azzal, hogy az ehhez elengedhetetlen szöveti növekedési faktort (TGF- β) stimulálja, másfelől a mátrix metalloproteinázok (olyan enzimek melyek lebontják a fehérjéket) gátlásával védi a kollagént a lebomlástól.

A PEPTIDEK BŐRRE GYAKOROLT HATÁSAI

Ha rendszeresen használunk peptid tartalmú készítményeket, akkor a bőrünk sokkal hidratáltabb és rugalmasabb lesz, a ráncok jól láthatóan halványulnak. Emellett késlelteti az öregedés jeleit, csökkenti az arcbőr érdességét.

A LYSANDE® natúrkozmetikumok is tartalmaznak sejtkommunikáló peptidet, ami kis- és nagy hialuronsav molekulákkal, antioxidánsokkal és niacinamiddal (a B3-vitamin egyik formája) kiegészülve még intenzívebb hatást fejtenek ki. Rendszeres használatával láthatóan csökkenti a ráncok megjelenését az öregedésre hajlamos zónákban, fiatalítja és kisimítja a bőrt, finomítja a pórusok megjelenését, javítja a bőr feszességét, rugalmasságát és textúráját.

A peptideket nem csak megelőzésre javasolt használni, hanem akkor is, ha a bőr megereszkedett, sokat veszített rugalmasságából és a vitalitásából.

A peptidek nagy előnye, hogy többnyire az érzékeny bőrrel rendelkezők is jól tolerálják, vagyis azoknak sem kell tartani a használatától, akiknek irritációra hajlamos a bőre és szeretnék megőrizni bőrük természetes ragyogását.


A SZÉPSÉG ÉS EGÉSZSÉG KULCSA A TUDATOS ÉLETMÓD

Ugyan a peptidek sokat segíthetnek a szépség és fiatalság megőrzésében, viszont önmagában nem képesek csodát tenni. Hiába használunk rendszeresen peptid tartalmú termékeket, ha közben egszségtelen életmódot élünk.

Ellenben, ha odafigyelünk a táplálkozásra, rendszeresen mozgunk, és a bőrtípusunknak megfelelő natúrkozmetikumokat használunk, azzal nagyon sokat tehetünk azért, hogy minél tovább megőrizzük természetes szépségünket és az egészségünket.