+36303000090 |info@lysande.hu                                            A tudatos nők választása a ragyogó bőrért!

+36303000090 |info@lysande.hu                                            A tudatos nők választása a ragyogó bőrért!

Blog

Bőrápolás ősszel

Horváth Klára
Horváth Klára
2022.10.09 17:28
Bőrápolás ősszel

Az ősz ideális időszak arra, hogy több időt szánjunk magunkra és az igényeinkre. Teret engedhetünk a változásnak, a regenerálódásnak és mélyrehatóan foglalkozhatunk bőrünk egészségével és szépségével. 


 

SZÉPSÉGTIPPEK AZ ŐSZI BŐRÁPOLÁSHOZ

Az ősz a bőrünknek a regenerálódás időszakát jelenti. A hőmérséklet-különbségek, a hormon-, a vitamin és az ásványianyag-háztartás változásai bőrszárazságot, bőrproblémákat okozhatnak. A bőrünknek most hidratációra és az évszaknak megfelelő bőrápolási rutinra van szüksége. 

 

A MEGFELELŐ ARCÁPOLÁS

A könnyed, vizes bázisú nyári hidratáló krémeket a bőrtípusnak megfelelő vitaminokban, organikus olajokban és vajakban gazdag, tápláló termékekre lehet cserélni. Egy ceramid, - nátrium PCA, - panthenol - és hialuronsav-tartalmú hidratáló arckrém például megfelelően ápolja a bőrt és csökkenti a ráncokat.

Ősszel és télen nagyszerű segítséget nyújthatnak, különösen száraz arcbőr esetén, a tartalmas arcolajok is a bőrápolási rutinnak. Ha különösen érzékeny vagy száraz a bőrünk, a gyengéd arctisztító termékek, peelingek és radírok segíthetnek a száraz, elhalt bőrsejtek kíméletes eltávolításában és a bőr alapos tisztításában. A reggeeli és esti arctisztítás különösen fontos azért, hogy a bőr éjszaka a lehető legjobban tudjon regenerálódni, és a bőrápoló krémek hatóanyagai optimálisan be tudjanak szívódni. 

 

A MEGFELELŐ TESTÁPOLÁS

Ne feledkezzünk meg a testápolásról sem! A fűtési időszak beköszöntésével a bőr óhatatlanul szárazabbá válik, elengedhetetlen a megfelelő visszazsírozás, ezért használjunk vitaminokban és hatóanyagokban gazdag testápolókat és testvajakat. Heti egyszer érdemes testradírt is alkalmazni, mivel eltávolítja az elhalt bőrsejteket, így a testápoló tápláló összetevői még hatékonyabban be tudnak szívódni a bőrbe. 

Zuhanyozásnál és fürdésnél különösen figyeljünk oda a vízhőmérsékletre, mert a túl forró víz kiszáríthatja a bőrt. Ehelyett próbáljuk ki a váltófürdőt – amely nemcsak a vérkeringést fokozza, hanem az immunrendszert is erősíti. 

Érdemes a kéz, a könyök, a térd, a boka és a láb ápolására is külön figyelmet fordítani. A kezek az időjárási körülményeknek vannak a legjobban kitéve, ezért sokszor bőrszárazsággal reagálnak. A legjobb, ha naponta többször egy hatóanyagokban gazdag krémmel kenjük be a kezünket.

A könyökön, a térden, a bokán és a lábfejen lévő bőr ősszel és télen különösen érzékeny. Ennek többek között az az oka, hogy ezeken a helyeken kevesebb faggyúmiriggyel rendelkezünk, amelyek zsírozzák és védik a bőrt. Éppen e területekről könnyen megfeledkezünk a testápolás során, és a durva felületeket csak akkor vesszük észre, ha már kiszáradtak. 

 

BŐRÁPOLÁS MINDEN SZINTEN

Természetesen a bőrünket belülről is ápolni kell. A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, a meleg gyümölcs- és gyógynövényteák, az egészséges és vitaminokban gazdag kiegyensúlyozott étrend, valamint a tudatos pihenőidők segíthetnek abban, hogy bőrünk megfelelő támogatásban részesüljön a regenerálódás során. Ezért különösen figyeljünk oda önmagunkra. Aludjunk eleget, és amennyire lehet, kerüljük a stresszt, figyeljünk befelé, mert a befelé figyelés belülről is szépít, mely a bőrünkön is tükröződik. Használjuk ki az őszt arra, hogy minden szinten saját magunkra figyeljünk, hogy erősen, egészségesen és ragyogó megjelenéssel kezdhessük a telet.

 

Személyre szabott ingyenes telefonos konzultációnk során tartalmas tanácsokkal látunk el az otthoni bőrápolási rutinod kialakításához és a saját bőrödnek szükséges hatóanyagokkal rendelkező natúrkozmetikai termékek kiválasztásához. 

Részletekért kattints: BŐRÁPOLÁSI TANÁCSADÁS